Målning

Målning

Honkonen Byggnads AB erbjuder målning och tapetsering. Att måla om eller tapetsera är bland de enklaste sätten att ge fastigheten eller lägenheten ett ansiktslyft. Genom att anlita oss kan du vara säker på ett proffsigt resultat som håller länge.

MER ÄN BARA MÅLNING OCH TAPETSERING

Vi har bred erfarenhet av olika typer av målnings- och tapetseringsuppdrag. Det spelar ingen roll om det är ett stort eller litet uppdrag. Du kan anlita oss för målning inomhus, fasadmålning, målning av staket och många andra projekt. Vi utför arbeten åt både privatpersoner och företagskunder.
Vi kan även hjälpa till med andra byggnads- eller renoveringstjänster i samband med ommålningen. Kanske vill du till exempel passa på att dra nya ledningar i fastigheten i samband med att du renoverar ytskikten. Då ordnar vi det!

EN LÄTT SÄTT ATT HÖJA STANDARDEN PÅ FASTIGHETEN

Ommålning eller tapetsering är ett av de lättaste sätten att höja standarden på bostaden eller kontoret. Även om det är relativt lätt att måla om själv finns det stora fördelar med att anlita en expert. Det spar mycket tid och så vet du att resultatet blir proffsigt utfört. Tack vare ROT-avdraget (för privatpersoner) är det inte heller särskilt dyrt att anlita hantverkare för arbetet.

Att måla om fasaden handlar inte bara om estetik. En välvårdad fasad skyddar fastigheten mot vädrets makter. Fasadmålning utförs vanligtvis under sommarhalvåret. Inomhus kan du givetvis måla om året runt. Hur mycket färg som går åt och hur många arbetstimmar som behövs beror bland annat på i vilket skick underlaget är. Typ av material och ytans komplexitet påverkar även tidsåtgången.
För alla målningsuppdrag är det viktigt att förarbetet genomförs med omsorg. Vid fasadmålning beror förarbetena på om fasaden varit målad tidigare. Då behöver den tvättas med målartvätt och rengöras från eventuellt mögel och algangrepp. Löst sittande färg avlägsnas. Därefter görs grundarbetet med grundfärg för utomhusbruk.
Sedan kan täckmålning i två lager göras.
Det krävs även noggranna förarbeten vid inomhusmålning. Hit hör slipning, tvätt och spackling. Det märks när ett målningsuppdrag genomförts med grundliga förarbeten. Resultatet blir snyggare och håller längre.
Tapetsering kan vara ett alternativ till att måla om. Det kan vara särskilt lämpligt när du vill skapa en alldeles särskild känsla i ett rum, till exempel genom en spännande fondvägg. Vi på Honkonen Byggnads AB är gärna med redan i planeringsarbetet för att hjälpa dig att hitta rätt bland det stora utbudet av kulörer, färgtyper och tapetsorter som finns på marknaden.