Byggprojekt

Glaspartier och glasväggar

Honkonen Byggnads AB utför inredningar som omfattar olika lösningar för glaspartier och glasväggar. Om du vill förse altanen eller balkongen med ett glasat räcke ordnar vi det också. Tillsammans med våra glasleverantörer och vårt nätverk kan vi utföra spännande lösningar i glas och även erbjuda andra byggtjänster i samband med ditt projekt.

Vi kan lämna förslag för många olika typer av projekt. Till exempel:

  • Inredningar med glaslösningar
  • Glaspartier
  • Glasväggar
  • Glastak
  • Glasade räcken till altaner och balkonger
  • Säkerhetsglas
  • Speciallösningar för badrum och duschutrymmen

DIN PARTNER GENOM HELA PROJEKTET

När du anlitar Honkonen Byggnads AB kan vi även hjälpa dig med övriga delar i ditt byggprojekt, som till exempel om-och tillbyggnad, snickerier, målning, rör och VVS och mycket mer.

Byggnation av nytt uterum i anslutning till fastigheten.

GLAS ÄR ETT INSPIRERANDE MATERIAL

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränsen för vad man kan åstadkomma med hjälp av glas i inredningen. Genom många års samarbete med specialister i vårt nätverk kan vi erbjuda väldigt spännande och specialanpassade lösningar.

I lägenheter eller hus med stora rum kan glasväggar användas för att skapa ”ett rum i rummet”. Det gör det möjligt att bygga upp en mer intim atmosfär samtidigt som ljuset tillåts flöda fritt genom rummet. Glasväggar kan användas som en kompromiss mellan den öppna planlösningen och ett separat kök. I badrummet kan en glasvägg användas för att skapa en måttanpassad duschkabin.

Genom vårt nätverk kan vi erbjuda lösningar för många olika typer av verksamheter och miljöer. Till exempel glasväggar med karmar av stål eller trä för industri. I offentliga miljöer och butiker kan glas användas för räcken, receptioner, trappor och mellanväggar. Glasväggar används även för att skärma av kontor och konferensrum på en arbetsplats utan att medarbetarna döljs bakom stängda dörrar.

Glasade räcken för altaner och balkonger ger uteplatsen ett skydd mot vind samtidigt som utsikten bevaras. Glastak kan användas för uteplatsen eller till exempel i partier mellan två byggnader. Vi arbetar även med säkerhetsglas. Med hjälp av lite tjockare lamellglas uppnås extra säkerhet och en bättre ljudisolering än med vanliga enkelglas. Det laminerade glaset håller ihop om det skulle krossas. Det finns även härdat glas som har flera gånger högre hållbarhet än vanligt glas. Om det skulle krossas är skärvorna inte vassa vilket gör det utmärkt att använda i exempelvis badrum eller i köket. Specialglas används även som skydd mot brand och inbrott.