Altaner

Altaner

Honkonen Byggnads AB bygger alla typer av altaner. Även om vissa ser ett altanbygge som ett relativt enkelt projekt föredrar många att låta ett proffs ta hand om arbetet. Vi hjälper dig att bestämma typ av altan, placering, materialval och utformning.

Vi bygger alla typer av altaner

Vi har lång erfarenhet av alla slags tillbyggen utomhus. Det gör att vi vågar lova ett altanbygge som håller högsta möjliga kvalitet och som anpassas efter dina önskemål. Vi ser till att allt – från planering till gjutning av plintar, altanbygge och målning blir enligt dina förväntningar.

Bland de typer av altaner som vi bygger hör:

  • Enkla altaner
  • Trädäck på mark
  • Altaner i olika nivåer eller trappa
  • Altan med träräcke
  • Altaner med glasade räcken
  • Altaner med metallräcken
  • Altan i betong med klinkerdäck

Vi bygger även verandor, terrasser, balkonger, inglasade uterum och andra typer av uteplatser.

Skapa en optimal uteplats

En proffsigt byggd altan ger villan en härlig uteplats att njuta på under somriga grillkvällar eller för en fika i solen. Det är ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt att skapa en trevlig plats utomhus i anslutning till bostaden.

Även om konstruktionen är enkel krävs god planering för att det ska bli bra. Är det viktigare för dig med morgonsol eller kvällssol? Vill du kanske att en del av altanen ska vara i skuggan? Ibland finns det inte så många alternativ att välja bland. Då kan altanen förses med tak, hopfällbart tak, solsegel eller annat solskydd om det behövs. Gemensamt för alla altaner är att de blir bäst om de planeras väl. Vi på Honkonen Byggnads AB delar gärna med oss av våra erfarenheter inför ditt altanprojekt.

Oftast behöver man inget inget bygglov för altaner. Ett vanligt villkor är att altanen inte får vara högre än 0,6 meter över marken, men olika regler kan gälla beroende på hur du vill bygga och var din fastighet ligger. Kontrollera vilka regler som gäller för ditt bygge via Byggnadsnämnden i din kommun.

För de flesta altaner är plintgrund det smartaste valet. För att hindra att ogräs växer kan en markduk med singel placeras under altanen. Det finns många olika slags trallvirke att välja bland – vi hjälper dig gärna att hitta rätt! För dig som är ute efter en helt underhållsfri altan kan alternativet vara att gjuta en altan i betong. En sådan kan med fördel beläggas med ett klinkerdäck.